Gå direkt till innehållet - skippa över menyn

Byta lägenhet - Så ökar du möjligheten till fler bytesförslag

Så får du fler bytesförslag

Börja med att skriva en fälformulerad bra annonsbeskrivning om din lägenhet och lägg definitivt in bra bilder. Även fast annonser matchas mot sökkriterier så dras man i större utsträckning till annonser med en bra beskrivning och bilder. Oundvikligen får därmed dessa annonser fler visningar. 

Välj ett något större geografiskt område på din sökning

Ett mycket bra tips är att också öka sitt sökområde till ett lite större geografiskt område än du bestämt från början. Det kan vara så att en bytespart som vill byta lägenhet har en bostad precis på eller utanför gränsen till ditt valda område. Om du då varit väldigt strikt i ditt val av område matchar inte din annons en sådan lägenhet och du missar ett potentiellt lägenhetsbyte.

Välj en något högre hyra än du tänkt

Ytterligare rekommenderar vi att du lägger dig lite över den hyresnivå du tänkt dig från början med samma motivering som ovan. Det kan dyka upp en lägenhet med hyra som kanske ligger bara 50 kr över din max budget och i de läget missar du även denna chans till att din annons matchar mot denna lägenhet. Ibland kan de ta lite tid innan rätt lägenhetsbyte dyker upp men håll dig till tåls och tänk stort för ofta är väntan värt besväret när du bestämt dig för att byta lägenhet.

Sprid din annons i sociala medier

För att öka intresset på din bytesannons och få ännu fler intressenter för ditt lägenhetsbyte är det en bra idé att själv sprida din annons på nätet. Detta gör du enkelt via sociala medier genom att dela din annons i exempelvis olika grupper på Facebook och till vänner och bekanta. Ofta brukar just vänner och bekanta hjälpa sina egna vänner som i sin tur har många vänner och på så sätt kan spridningen på din annons bli mycket stor.

För att enkelt dela din annons kan du högst upp på startsidan trycka på knappen "Min annons" där du enkelt delar din annons med knappen som heter "Publicera din annons på Facebook"