Gå direkt till innehållet - skippa över menyn

Hur lägger jag in min annons på Bytesverket

Så enkelt lägger du in din annons

Frågan - Hur lägger jag in min annons är naturlig om det kanske är första gången du tänkt byta bostad. Att lägga in en annons på Bytesverket är superenkelt och kommer avsevärt underlätta och förenkla ditt lägenhetsbyte. Med en bytesannons på Bytesverket kommer plattformen med automatik matcha din annons mot andra som önskar den lägenhet du erbjuder och som har lägenhet som du söker. På så sätt kommer du överskådligt och enkelt få dina matchningar presenterade i din egna unika byteslista. Läs här: Så fungerar byteslistan 

- Första steget efter att du tryckt på knappen för att skapa en annons är att först välja vilken typ av lägenhetsbyte du vill göra. 

  • 1 bostad mot 1 annan väljer du om du har 1 bostad och vill byta mot en annan
  • 1 bostad mot 2 andra väljer du om du har 1 bostad som du/ni vill byta mot två bostäder
  • 2 bostäder mot 1 annan väljer du om ni har 2 bostäder och vill byta mot 1 bostad

- I steg två beskriver du hur du vill bo (alltså vad du söker) genom att enkelt kryssa i färdiga boxar med frågor om din bostad. Om du/n söker två lägenher (Som i fallet om du valt 1 bostad mot 2) kommer samma frågor upp två gånger.

- I steg tre är det dax att beskriva vad du själv har för lägenhet/lägenheter. Alltså vad du har att byta med. Detta gör du på samma enkla sätt som när du beskrev vad du sökte. Med enkla och färdigt ifyllda boxar besvarar du i tre enkla steg din egen lägenhet eller lägenheter om du söker två stycken. I denna del bör du också med text beskriva din egen bostad samt fånga intresset för din lägenhet med bra bilder. En annonsbeskrivning och bra bilder har alltis högre genomslagskrakt än utan. Dels slipper du då ofta svara på enkla och återkommande frågor helt i onödan och en annons med text och bilder har också generellt altid större chans till snabbare byten.
Här kan du läsa mer om: Hur du ökar intresset på din annnons och hur tar du bra bilder.

- I anslutning till att du gjort ovanstående skapas nu i ett sista steg ett konto (om du inte redan har ett) och din annons kommer nu publiceras

- Färdig, nu är det dax att börja byta. 

Sammanfattning och bra tips för en lyckad annons

Beskriv vad du söker och berätta om ditt hem.
När du valt vilken typ av lägehetsbyte du eller ni vill göra så är det dax att i några enkla steg beskriva vilken typ av lägenhet du eller ni vill byta till och vad ni har att byta mot. Markera enkelt det förutbestämda boxarna med antal rum, storlek, hyra, ort m.m och lägg sedan in bild och en beskrivning av din eller era lägenheter. Söker ni två lägenheter kommer du att få besvara frågorna i två olika omgångar eftersom du söker två olika lägenheter och har ni två lägenheter beskriver ni lägenheterna på motsvarande sätt.  Nu kommer din annons matchas mot andra och resultatet visas i din unika byteslista.

 

Beskriv din egen lägenhet
När du fyller i adressen för din egen lägenhet skriver du hela gatunamnet där lägenheten finns med tillhörande gatunummer. Välj sedan i rullistan som dyker upp vilket område lägenheten finns i. (det kan nämligen vara så att din gatuadress finns i flera delar av landet). På så sätt kommer postnummer och ort automatiskt fyllas i. Om du missar att fylla i gatunummer i första läget måste du själv fylli postnummer och ort.

 

Ord och bild
En viktig del i att lägga in en annons för lägenhetsbyte är att beskriva sin lägenhet i ord och bild. Beskriva din lägenhet i positiva ordalag. Beskriv det du gillar med din lägenhet, fördelar, finns balkong, är det högt i tak, finns tvättmaskin i lgenheten eller finns tvättstuga i samma hus, hur fungerar kommunikationer, service, handel osv. Beskriv så mycket som bara möjligt. Denna del måste du inte göra direkt du lägger in din annons utan du kan vid ett senatre tillfälle gå tillbaka för att göra det vid senare tillfälle. Gå då in på din annons och markera "redigera" under din bostad. 

Ytterligare något som är viktigt trots att matchningarna sker med automatik är att lägga in bilder i din annons. Har en matchning skett och motparten ska ta ställning till din lägenhet men har även andra alternativ att ta ställning till kan din lägenhet hamnar i andra hand och motparten startar processen med någon annan innan dem kontaktar dig. Även detta moment kan du göra vid senare tillfälle.

Det finns även möjlighet att enkelt markera färdiga boxar för att beskriva ytterligare detaljer som din lägenhet har. Passa på att fyll i allt som stämmer för din lägenhet. 

 

Godkänn din annons
När du godkänt din annons så läggs den upp automatiskt. Gå igenom din annons och kontrollera att det du söker stämmer och gör en bra beskrivning på din lägenhet. Dina inloggningsuppgifter för att sedan kontrollera din byteslista eller kanske redigera din annons kommer direkt din annons är publicerad som ett välkomstmail i din mailkorg. Vill du redigera din annons gör du det enkelt via knappen redigera som finns under ditt konto och din annons. 

 

Byteslistan
Din byteslista finner du i övre raden på startsidan (bytesförslag) samt direkt när du loggar in på ditt konto. Gå in på din byteslistan regelbundet och kontrollera dina matchade byten. Ta för vana att enkelt svara Ja eller Nej på varje matchning beroende på om intresse finns eller inte. 

Om du inte känner till hur byteslistan fungerar så rekommenderar vi dig läsa mer om hur den fungerar under "Hur fungerar byteslistan

Skicka meddelande till matchningar
Om du enkelt vill sända ett meddelande till någon som matchar din annons finns den smarta meddelande funktionen som du finner högst upp på startsidan. Trycker du på meddelandeknappen i din annons så hamnar meddelandet direkt i motpartens privata meddelande korg. Likaså om någon sänder ett meddelande till dig på motsvarande sätt får du detta meddelande i din privata meddelande korg som du finner högst upp på startsidan. Härifrån kan ni sedan skriva och konversera med varandra och på så sätt få era meddelanden sparade för varje enskilt bytesförslag.

Behöver du hjälp, tveka inte att kontakta oss på bytesverket!


Sammanfattning
Som sagt en bra beskrivning och snygga bilder gör annonsen för ditt lägenhetsbyte mycket mer attraktiv och kommer ge annonsen betydligt större uppmärksamhet, vilket oftast ger ett snabbare och lättare lägenhetsbyte. Det gör dessutom att du slipper svara på upprepade frågor från intresserade bytespartners eller kanske utföra visningar helt i onödan.