Gå direkt till innehållet - skippa över menyn
Vi använder cookies på den här sidan. Om du stannar kvar på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. Läs mer härx

Lägenhetsbyte på Bytesverket - Så fungerar det

Skapa annons

  1. Börja med att Skapa en annons och Välj först vilket typ av lägenhetsbyte du önskar göra. Vill du byta din lägenhet mot en annan, eller vill byta er nuvarande lägenhet mot två. Möjligheten att byta två lägenheter mot en finns också, vilket ofta uppstår om ni kanske inleder ett nytt förhållande och ni från start har två separata lägenheter som ni vill byta mot en gemensam

  • 1 bostad mot 1 = Väljer du om du har 1 bostad och vill byta mot en annan
  • 1 bostad mot 2 = Väljer du om du har 1 bostad men vill byta till två bostäder
  • 2 bostäder mot 1 = Väljer du om ni har 2 bostäder och vill byta mot 1 bostad

 

Beskriv vad du söker och berätta om ditt hem.
När du valt vilken typ av lägehetsbyte du eller ni vill göra så är det dax att beskriva i några enkla steg vilken typ av lägenhet ni vill byta till och vad ni har att byta mot. Söker ni två lägenheter kommer du att få besvara frågorna i två olika omgångar eftersom du söker två olika lägenheter och har ni två lägenheter beskriver ni lägenheterna på motsvarande sätt. Markera nu det förutbestämda boxarna med antal rum, storlek, hyra, ort osv. Nu kommer din annons matchas mot andra och resultatet visas i din unika byteslista.

 

Beskriv din egen lägenhet
Ett tips när du fyller i adressen för din egen lägenhet är att du skriver hela gatunamnet där lägenheten finns med tillhörande gatunummer. Välj sedan i listan som dyker upp vilket område lägenheten finns i. På så sätt kommer postnummer och ort automatiskt fyllas i. Om du missar att fylla i gatunummer i första läget måste du själv fylli postnummer och ort.

 

Ord och bild
En viktig del i att lägga in en annons för lägenhetsbyte är att beskriva sin lägenhet i ord och bild. Beskriva din lägenhet i positiva ordalag. Beskriv det du gillar med din lägenhet, fördelar, finns balkong, är det högt i tak, finns tvättmaskin i lgenheten eller finns tvättstuga i samma hus, hur fungerar kommunikationer, service, handel osv. Beskriv så mycket som bara möjligt. Denna del gör du när du registrerat din annons. Gå då in på din annons och markera "redigera" under din bostad. 

Ytterligare något som är extremt viktigt trots att matchningarna sker med automatik är att lägga in bilder i din annons. Har en matchning skett och motparten ska ta ställning till din lägenhet men har även andra alternativ att ta ställning till kan din lägenhet hamnar i andra hand och motparten startar processen med någon annan innan dem kontaktar dig. 

Här finns även möjlighet att enkelt markera färdiga boxar för att beskriva ytterligare detaljer som din lägenhet har. Passa på att fyll i allt som stämmer för din lägenhet. 

 

Godkänn din annons
När du godkänt din annons så läggs den upp automatiskt. Gå igenom din annons och kontrollera att det du söker stämmer och gör en bra beskrivning på din lägenhet. Vill du ändra något i din annons gör du det enkelt via knappen redigera som finns under ditt konto och din annons.

 

Byteslistan
Din byteslista finner du i övre raden på startsidan (bytesförslag). Gå in på din byteslistan regelbundet och kontrollera dina matchade byten. Ta för vana att enkelt svara Ja eller Nej på varje matchning beroende på om intresse finns eller inte. 

Om du inte känner till hur byteslistan fungerar så rekommenderar vi dig läsa mer om hur den fungerar under "Hur fungerar byteslistan" 

Skicka meddelande till matchningar
Om du enkelt vill sända ett meddelande till någon som matchar din annons finns den smarta meddelande funktionen som du finner högst upp på startsidan. Trycker du på meddelandeknappen i din annons så hamnar meddelandet direkt i motpartens privata meddelande korg. Likaså om någon sänder ett meddelande till dig på motsbvarande sätt får du detta meddelande i din privata meddelande korg som du finner högst upp på startsidan. Härifrån kan ni sedan skriva och konversera med varandra och på så sätt få era meddelanden sparade för varje enskilt bytesförslag.

Behöver du hjälp, tveka inte att kontakta oss på bytesverket!


Sammanfattning
Som sagt en bra beskrivning och snygga bilder gör annonsen för ditt lägenhetsbyte mycket mer attraktiv och kommer ge den betydligt större uppmärksamhet vilket ofta ger ett snabbare och lättare lägenhetsbyte. Det gör dessutom att du slipper svara på upprepade frågor från intresserade bytespartners eller kanske utföra visningar helt i onödan.

Vi rekommenderar verkligen att läsa tipsen för en lyckad annons. Ni kommer få en betydligt mycket mer uppmärksammad annons vilket innebär att ditt lägenhetsbytet blir mer effektivt

Stort lycka till
Bytesverket