Gå direkt till innehållet - skippa över menyn

Hur tar jag bäst bilder till min annons

Hur tar jag bäst bilder till min annons?

Bilder i en annons är en viktig del i att nå ett framgångsrikt resultat av ett lägenhetsbyte. Alla vet hur man knäpper av några bilder på sin mobil eller kamera men fotona är viktiga så de är värt att lägga lite extra tid på dessa. Numera finns även bra möjligheter i en mobiltelefon att redigera sina bilder och då framförallt få dem ljusa. Ibland kan de vara värt att lägga lite pengar på en fotograf om man inte är kunnig själv.

Bilder

En annons med bilder ger upp till 6 gånger större intresse vilket naturligtvis bevisar att det är av yttersta vikt att alltid ha bilder i sin annons. Är dem dessutom av bra kvalite så blir resultatet ännu bättre

Att fotografera själv

När man fotograferar själv finns det vissa saker man bör tänka på. Därför är frågan, hur tar jag bäst bilder till min annons helt rimlig. Det är en klar fördel om du har en kamera med vidvinkellins en bra blixt och helst ett stativ, men finns inte det kan det även gå bra med en nyare telefon med bra kamera. Numera går det även att redigera sina bilder direkt i telefonen och försök då att göra dem ljusa, vilket skapar en helt annan rymd och upplevelse.

Eftersom du vill lyfta fram själva lägenheten och dess fantastiska eller unika detaljer, luftighet eller kanske planering och inte få med så mycket av din personliga stil så kan de vara bra att ta bort mycket privata och lösa föremål så att man får ett stilrent och stort intryck av bostaden. Tänk på att ta bort kablar, sladdar eller tv-boxar och dylikt, så att inte dessa finns med på bilderna, ta bort onödigt många skor, jackor och lösa föremål i hallen. Låt diskbänken vara tömd och låt ingen disk eller lösa föremål stå framme. Tänk på att bädda sängar, ta bort lösa föremål såsom hängande kläder, morgonrockar eller böcker på nattuksborden i sovrummet. Låt badrummet vara fritt från lösa föremål såsom schampo flaskor, tvålar och slarvigt upphängda handdukar.

Precis som när man ska genomföra en visning av sin bostad är det viktigt att bostaden är ren och fri från lösa ting. Tänk definitivt på ljuset och försök fota på dagtid och helst när solen är framme, dra alltid upp persienner, rullgardiner och se till att inga gardiner är igendragna. Tänk gärna på att fota detaljer så som kanske en kakelugn, ett exklusivt golv, ett magnifikt burspråk eller ett nyrenoverat badrum.

Några konkreta tips vid fotografering:

  • Ta alltid lite för mycket bilder så kan du senare plocka ut dem man tycker blev bäst. Många bilder i en annons ger alltid bättre resultat. Försök beskriv din bostad med bilder från alla rum eller från alla alla vinklar om lägenheten är liten. 
  • Tänk på att öppna dörrar alltid ger ett luftigare och ljusare intryck
  • Man bör ställa sig i hörnen i ett rum för att få ut så mycket som möjligt av rummet
  • Bilder bör tas helst med stativ och från höfthöjd undantaget från detaljer och eventuellt kök där arbetsbänkar har en viss höjd
  • Glöm inte att fota balkong, terrass eller kanske tvättstuga om den är värdefull att visa och ta gärna lite bilder på trevlig omgivning, entré eller utsikt från lägenheten
  • Färsk frukt och vissa blommor ger ofta ett harmoniskt intryck på bilder