Gå direkt till innehållet - skippa över menyn

Byta bostad - Så ökar du intresset av din annons

Så ökar du intresset av din annons

När du väl bestämt dig för att byta bostad vill du att ditt lägenhetsbyte ska gå snabbt och smidigt. Att då lägga ner lite extra tid på din annons är mycket värt på slutresultatet för ett snabbare och bättre lägenhetsbyte. Den lilla extra tid du lägger ner på din annons kommer du mångdubbelt tjäna på bättre och snabbare resultat för att lyckas bra när du ska byta bostad.

Tänk på att skriva din text med rubriker och dela upp din annonsbeskrivning av din bostad med mellanrum och i olika stycken. Det gör att din annons blir mycket mer lättläst och intressant.

Kontrollera gärna andra annonser som ska byta bostad. Gå in på bytesverkets sökfunktion för alla som vill byta bostad och titta igenom bytesannonser via sökfunktionen. Du kommer snabbt upptäcka att du dras till annonser med en bra beskrivning och många bilder.

Bilder. Vi kan inte nog påpeka vikten av bilder. En framgångsrik annons har alltid bilder och gärna flera stycken. Bilder skapar alltid nyfikenhet och intresse och tänk på att försöka få så ljusa bilder som möjligt. Om du har en planskiss så är det också en klar fördel att kunna visa i din annons. Se även Tips för fotografering.

Kök

Beskrivningen i din annons är viktig när du ska byta bostad. Utnyttja därför möjligheten att informera så mycket som möjligt om din lägenhet och glöm inte antal rum, standard på kök, badrum och kanske golv och väggar. Fundera själv vad du gillar med din lägenhet och lista positiva saker. Du kommer märka att du spara både tid och energi på att din annons text är noggrant och väl utformad. Du kommer dessutom få fler intresserade för din lägenhet och du slipper svara på upprepade frågor om sådant som du lätt kan informera om.

Inled gärna din annonstext med att beskriva bostadens helhet i några få men säljande meningar och övergå sedan gärna med en planbeskrivning av varje rum med enkla men säljande beskrivningar och då helst så att läsaren kan förstå bostadens uppbyggnad och planering.

Glöm inte att beskriva vad som ingår i bostaden så som exempelvis diskmaskin, golvvärme, kakelugn etc. Beskriv golvmaterial, färger och eventuellt om de exempelvis är nytapetserat, finns inglasad balkong, nyrenoverat kök eller badrum osv. Det är ofta svårt att beskriva och se detaljer på bilder så beskriv dessa för ytterligare uppmärksamhet.

Omgivning så som exempelvis trevlig gård, grillplats, affärer, skolor eller kollektivtrafik är bra detaljer att beskriva. Har huset bredband eller Tv som ingår, finns gemensamma lokaler eller uteplatser, beskriv allt som du själv uppskattar.

Varför vill du byta bostad Beskriv gärna anledningen till varför du vill byta bostad så att den som läser din annons förstår att du vill byta på grund av att dina behov har förändrats.

Detaljer Glöm inte att markera detaljer så som badkar, hiss, balkong, diskmaskin osv.