Gå direkt till innehållet - skippa över menyn

Byta bostad på Bytesverket - Så gör du

Börja med att enkelt lägga in din annons på Bytesverket för att byta bostad. Du väljer först om du vill byta 1 lägenhet mot 1 eller om ni vill byta 1 lägenhet mot 2 alternativt om ni har 2 lägenheter som ska bytas mot 1.

Beskriv vad du söker genom att enkelt välja färdiga önskemål om storlek, hyra, område osv. Beskriv sedan din egen lägenhet och tänk på bilder och en bra beskrivning.

Nu när din annons för ditt lägenhetsbyte är färdig börjar systemet med automatik att arbeta genom att matcha alla annonser som finns på Bytesverket med din annons. Det innebär att systemet automatiskt och snabbt letar fram lägenheter som du söker i ditt lägenhetsbyte. Resultatet av dem lägenheter systemet hittar åt dig presenteras sedan lättöverskådligt i den så kallade byteslistan som du finner högst upp på startsidan och som där kallas "Bytesförslag".

Nu blir ditt enkla men viktiga arbete att regelbundet besöka byteslistan här på Bytesverket för att därifrån ta ställning till vilka lägenheter du är fortsatt intresserad av att eventuellt byta bostad med. Om du i byteslistan tycker ett lägenhetsbyte är intressant kryssar du "JA" och den lägenhetens innehavare ser då att du är intresserad av dennes lägenhet genom att b.l.a pilen makeras grön. Om du däremot inte är intresserad trycker du "NEJ" och då hamnar detta byte i listan längst ner på sidan som kallas "Ej intresserade". På så sätt har du alltid bara objekt som är intressanta att ta ställning till i din byteslista. Om du skulle ångrar dig eller markerat fel för ett objekt som är markerat "Ej intresserad" kan du alltid gå tillbaka till den listan och åter svara "JA"

Det är viktigt att svara på denna lista för att byten ska komma framåt. Även om du inte är intresserad av ett lägenhetsbyte som presenteras i byteslistan är det viktigt att ändå svara "NEJ"

Tänk på att agera snabbt när du fått en träff.