Gå direkt till innehållet - skippa över menyn

Visning av din bostad

 

Förbered din lägnhet inför visning av din bostad

När man kommit så långt att de är dags för att visning av din bostad är det en klar fördel att visa upp bostaden från sin bästa sida. Tänk dig själv om du kommer på en visning och det är ostädat, disken står framme och soppåsen står kvar innanför dörren med ursäkten, oj det blev lite stressigt. Ja, som sagt så är det viktigt att ge ett bra första intryck vid lägenhetsvisningen.

Regel nummer ett är att rensa, rensa och rensa. Eftersträva luftiga ytor utan massa personliga saker. Den som ska flytta in i din lägenhet vill kunna föreställa sig själv att bo i ditt hem. Se därför till att din personlighet eller ett eftersatt hem inte står ivägen för dem föreställningarna.

Ta som sagt bort alla lösa föremål och sådant man kanske har framme till vardags men som egentligen inte behövs i din bostad. Tänk på att diskbänken är tom och inte full med lösa föremål som diskborstar, disktrasor, diskställ. Ta bort lösa föremål i badrum och toalett, tänk på kläder eller andra lösa föremål som ligger eller hänger framme och allt som får bostaden att se stökig ut. Glöm inte att bädda sängar och försök alltså minimera alla lösa föremål och tänk naturligtvis på att städa ordentligt.

Tänk också på att hålla eventuella persienner eller gardiner uppfällda eller ej fördragna och tänd gärna lampor eftersom ljus alltid ger ett behagligt och välkomnade intryck och undvik att ha inne dörrar stängda.

Regel nummer två när du kommit så långt som visning av din bostad är att hela hemmet ska vara ordentligt städat. Ofta räcker det med att vädra och ha välstädat. Självklart är det alltid trevligt med en god doft när någon kommer på visning. Vissa förespråkar doftljus och andra nybakade bullar men tänk på att inte ha för starka dofter då folk kan uppfatta att man vill dölja dålig lukt från kanske mögel eller avlopp. Ett trevligt intryck på visningar kan också vara färsk frukt, färgglada blommar eller andra växter och tända ljus.

Ska man renovera inför visning

Har du en bostad som kanske är lite sliten och välanvänd så kan det absolut vara värt att fixa lite detaljer. Fixa lösa dörrar - eller skåpshandtag, måla skavda lister, och byt trasiga lampor. Minst bör allt vara helt och fräsht. Är väggarna solkiga och slitna kan det vara en god investering att måla dessa. Har du äldre och kanske lite slitna köksluckor är det billigt att lämna in dessa på lack. Att bara byta färg på köksluckorna kan göra en stor skillnad.

Stylingtips inför visning av din bostad

Hallen
Är första chansen till ett gott intryck när du ska ha en visning av din bostad. Tänk på att plocka bort skor, ytterplagg eller andra onödiga prylar.  Tänk på att en bra belysningen i hallen är viktig då det ofta inte är några fönster som ger något ljus där.

Köket
Diskbänken ska vara tom och utan diskborstar, disktrasor och diskställ. Tänk på att ta bort smutsiga grytlappar och kökshanddukar. Ta bort lappar och dylikt från kylen.

Badrum
Ta bort alla hygienartiklar såsom tanborstar, toalettborste, morgonrockar, stora badlakan. Häng däremot upp nytvättade handdukar. En snygg pumptvål, en blomma och eventuellt ett neutralt doftljus eller doftpinnar är inte fel. Tänk på att tömma eventuell papparskorg och tvättkorg. Glöm inte att putsa speglarna.

Sovrum
Bädda sängen med fräsha sängkläder eller lägg på ett överkast. Städa sängbord, ställ kanske dit en liten blomma, lampa eller någon annan snygg detalj. Plocka definitivt undan kläder.

Vardagsrum
Plaocka bort alla lösa detaljer och tänk på fjärrkontroller, tidningar eller annat småplock. Passa på att göm sladdar som ofta syns tydligt.

Balkong - Uteplats
Plocka bort alla onödiga prylar och glöm inte att städa denna plats samt torka av eventuella möbler. Tänk definitivt på att ta bort askopp om en sådan finns. Blommor och växter är alltid trevligt och kanske en mysig lykta och några plädar.