Gå direkt till innehållet - skippa över menyn

Styla din bostad vid lägenhetsbyte

Styla din bostad vid lägenhetsbyte och höj intresset av din bostad

Att styla din bostad vid lägenhetsbyte handlar om att ta fram potentialen i din bostad inför fotografering och visning. För att maxa intresset av din lägenhet när du ska byta bostad gäller det att sticka ut och ta fram det bästa av din bostad. Konkurensen är tuff och framförallt i storstäderna gäller det att locka fram potentialen i din bostad och återspegla den perfekta känslan. På så sätt kommer din lägenheten att bli mer attraktiv hos dem som kliver över tröskeln vid visning eller ser bilderna i din annons.

Genom att hjälpa besökarna att se det unika i din bostad och visualisera sig själva i lägenheten höjer du intresset av din lägenhet. Det gör i sin tur att intresseat av din lägenhet ökar både på visningar och i bilder.  Tänk på att annonser med snygga bilder får betydligt fler besökare än andra

Bästa tipsen när du ska styla din bostad vid lägenhetsbyte:

 

 • Städa är grundläggande

  Att städa är absolut grundläggande. Inget damm, putsade fönster och ordentligt rengjort kök och badrum är ett måste. Bort med alla kläder, högar med tidningar vid sängbordet, dem mest privata saker och teckningar som döljer sig bakom kylskåpsmagneterna. Diskbänken ska vara fri från lösa föremål liksom badrummet vara fri från massa lösa föremål såsom schampoflaskor i oordning eller handdukar i överflöd. Låt istället ett mysigt levande ljus lysa upp badrummet och låt fina handukar upphängda eller vilkta ha sin fina plats. 
 • Personligt hem

  Även fast man bör plocka bort det mest personligaste i sitt hem så tänk på att det inte blir för sterilt. Intressearde vill se och uppleva ett personligt hem som de kan relatera till. Det är bättre att intresserade känner att ditt hem är hemtrevligt och välkomnande.
 • Målgruppen

  Vem kommer bli den huvudsakliga bytaren? Är det en barnfamilj, ett ungt par eller en singel? Tänk igenom vilka förväntningar dina spekulanter har på din bostad
 • Harmoni i stil och uttryck

  Försök att identifiera din inredningsstil och fullfölj den i hela lägenheten. Undvik att mixa allt för mycket färger och mönster. Ta eventuellt bort lite möbler för att lugna ner intrycket. Använd blommor, frukt eller kryddor. Färsk frukt i en skål på bordet och fräscha blommor ger både harmoni och en trevlig hemkänsla. Tända ljus, ljusstakar eller lyktor ger ett hormoniskt och mysigt intryck. Lampor i olika former skapar ofta en varm känsla och allra helst när vi kommer in på den mörkare perioden på året.
 • Att styla din bostad vid lägenhetsbyte - rum för rum

  Det är ofta detaljerna som avgör vid styling. Gå igenom din lägenhet rum för rum och försök sätta dig in i den intresserades situation. Tänk på att skapa harmoni och addera både intresse och den rätta känslan. Så här gör du:

  Entrén och hallen

  Försa intrycket är superviktigt och din chans att göra ett första gott intryck. Ta till vara på den chansen och rensa upp bland skor och jackor. Till fotograferingen, ställ fram ett par snygga skor och något fint ytterplagg. Försök lägga till en lite extra välkomnande touch – kanske kan du placera en fin kruka med lite växter eller en fin blombukett. Kanske kan du lägga till eller byta ut dörrmattan mot en fräsch och se till att hallen har välkomnande belysning.

  Köket

  Köket ska kännas snyggt och fräscht och måste definitivt vara rent och städat. Rensa och skapa inbjudande arbetsytor och diskbänkar men där exempelvis färska örter och fina flaskor med oljor och vinäger ger ett inbjudande intyryck.  Plocka bort magneter och anteckningar från kylskåpet. Har du slitna skåpsluckor fundera på att lacka om dessa vilket ger en otrolig ansiktslyftning för ändå relativt överkommligt pris. Kontrollera dock först med din hyresvärd. Det behöver ofta inte vara så svårt att göra själv men inte heller så dyrt att lämna in bara själva luckorna och skåpsfroner för ommålning. 

  Badrum

  Badrummet ska vara ordentligt rengjort, men här finns också mycket styling att göra. Handdukar i fina och neutrala färger som är snyggt upphängda, dekorativa korgar, gröna växter och ett nytt fräscht duschdraperi kan göra susen. Ta bort hygienartiklar och tvättkorg. Dekorera gärna med doftljus som både ger ett romantiskt intryck men även en mysig känsla och en trevlig doft. 

  Vardagsrum

  Satsa på att rensa, Tänk på att släppa in ljus och skapa rymd och luftighet. Rensa onödiga saker och göm lösa sladdar eller fula Tv-boxar. Arrangera vackra blickfång såsom fina textilier såsom kuddar och plädar i dekoritiva och neutrala färger i soffan, levande blommor, tända ljus och kanske matchande gardiner.

  Sovrum

  Försök att skapa en neutral miljö i sovrummet med lugna färger. Lägg gärna till mer färg på kuddar eller överkast samtidigt som en härlig hotell bäddning brukar ge ett lite lyxigt intryck. Ta naturligtvis bort synliga kläder och rensa nattduksborden från lösa föremål som tidningar, böcker eller andra privata föremål. Glöm inte en belysningen som ska skapa en varm känsla

   

  Tipsa gärna andra om artikeln

  Fler tips & nyheter från Bytesverket

  Presentera din annons med film ger ett bättre resultat

  Presentera din annons med film ger ett bättre resultat

  Att skapa en annons med film skapar ett bättre resultat och tenderar också att kunna nå en bredare publik.

  Läs artikeln
  Byta lägenhet Göteborg - Så lyckas du bäst

  Byta lägenhet Göteborg - Så lyckas du bäst

  Byta lägenhet i Göteborg är lättare än man kan tro. Här går vi igenom vad som är bra att tänka på och vad du måste veta.

  Läs artikeln
  Beaktningsvärda skäl vid lägenhetsbyte

  Beaktningsvärda skäl vid lägenhetsbyte

  För att få ett lägenhetsbyte godkänt måste du ha så kallet beaktningsvärda skäl.

  Läs artikeln