Gå direkt till innehållet - skippa över menyn

Vad händer när annonsen för ditt lägenhetsbyte är publicerad

När annonsen är färdig och publicerad med bra bilder och en säljande text börjar matchningarna strömma in till din byteslista som finns under ”Bytesförslag” på startsidan. Läs hur byteslistan fungerar

Tänk på att vara aktiv och regelbundet besöka din byteslista för att visa om du är intresserad eller inte av varje uppkomma matchning. Det är viktigt att du tar ställning och då både om du är intresserad eller inte eftersom du annars kommer stoppa upp för vidare matchningar. Tänk på att agera snabbt i varje annons. Troligt är att de personer som ingår i just dina matchningar även kommer, eller redan har involverats i andra matchningar. Väntar du är risken stor att motparten får en lika bra eller bättre matchning innan du hör av dig.

När du markerat ditt intresse visas pilen grön om du är intresserad och rött om du inte är intresserad. På samma sätt kan du se om motparten är intresserad eller inte. När båda i ett direktbyte eller alla tre i ett triangelbyte svarat ja och alla pilarna i en matchning markerats grönt får ni alla tillgång till varandras kontaktuppgifter. Om du vill kontakta enskild annonsör i ditt matchade byte (utan att alla pilar är gröna) kan du enkelt göra de via knappen ”Kontakta” i respektive bytes annons. Då kan du enkelt ställa frågor eller funderingar om bytet eller lägenheten du vill byta till.

I byteslistan till höger om varje annons finns en procent mätare. Den visar hur många som svarat ”Intresserad” på ett direkt – eller triangelbyte. När hela byteskedjan fått 100 % kommer alla i byteskedjan få kontaktuppgifter till varandra. Agera snabbt då och kontakta alla parter för att boka visning.

  • 0 % - Ingen har svarat intresserad ännu
  • 50% - En av två i ett direktbyte har svarat intresserad
  • 33% - En av tre i ett triangelbyte har svarat intresserad
  • 66% - Två av tre i ett triangelbyte har svarat intresserad
  • 100% - FULLTRÄFF. Alla i ett direkt – eller triangelbyte har svarat intresserad. Agera snabbt och kontakta alla inblandade.

När du nu markerar en annons i byteslistan så ser du överskådligt hur den valda annonsen matchar din bostad som både direkt – eller triangelbyte. Om du trycker på annonsen så ser du den i sin helhet och om du vill kontakta annonsören med en fråga eller fundering kan du bara trycka på ”kontakta” i annonsen. Då startas en konversation som du senare har lätt att följa via ”meddelande” under ”Min sida”

När du är intresserad eller inte av en matchning är det viktigt att du intresse anmäler bytet genom att markera bytet med ”Intresserad” eller ”Ej intresserad” Att alla svarar på sina intresseanmälningar gör att bytet går snabbare för alla inblandade.