Gå direkt till innehållet - skippa över menyn
Vi använder cookies på den här sidan. Om du stannar kvar på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. Läs mer härx

Tänk på detta, när du skapar din annons

När du väl skapat en annons för ditt lägenhetsbyte vill du självklart att den ska bli lyckad och att du ska slippa onödigt och tidskrävande arbete. Tänk på att vara så informativ som möjligt när du beskriver din bostad så sparar du mycket tid och arbete på att svara på frågor du lätt kan informera om redan i din annons. Du slipper dessutom onödiga visningar som kunde undvikas genom tydliga beskrivningar och fler bilder. Det är med andra ord mycket värt att lägga ner lite extra tid på att fokusera på sin bytesannons från början. Du sparar som sagt mycket tid på att slippa svara på uppepande frågor och kanske göra onödiga visningar från intresserade.

 

Vi har här sammanställt några saker att tänka på när du skapar din annons.

 

NÅGRA BRA TIPS FÖR DIN ANNONS

Här är några tips som du bör gå igenom när du skapar din annons:

  1. Om du har tvättmaskin och/eller diskmaskin i bostaden, informera om de. Har du istället tvättstuga berätta kort om tvättstugan. Är den i samma hus! Många maskiner osv.
  2. Beskriv detaljer och utrustning: Har din lägenhet högt till tak, spröjsade fönster, parkettgolv, målade eller tapetserade vägar osv, helkaktat badrum osv.
  3. Ofta är badrum och kök viktiga detaljer för en bostad så glöm inte bort beskrivning av standard och skicka av dessa (framförallt om det är fräscht). Tänk på detaljer som kanske badkar eller kakel i badrum eller kanske spishäll eller induktion i kök, inbyggd micro och ugn eller kanske diskmaskin
  4. Beskriv utbud av internet och tv och kanske om det ingår i hyran.
  5. Finns balkong och hur stor är den. Vilket vädersträck ligger den i och på vilken våning finns lägenheten. Beskrivning av hiss är för vissa viktigt så glöm inte det om det finns. Ofta får man inte överlåta p-plats om man har sådan, men beskriv gärna möjligheterna för parkering, som kan vara viktigt för vissa.
  6. Beskriv gärna området med eventuell natur eller nära till shopping, restauranger och kommunikationer. Många har olika ideér om vad som är viktiga ingredienser för just deras bostad och då är det bra att man redan från början riktar sin annons till just dem som är intresserade och söker det du har.
  7. Tänk på att beskriva i din annons allt du tycker är bra men missa inte sådant som kanske inte är viktigt för dig eller som du inte kanske uppskattar så väl. Alla uppskattar olika ting vilket kanske betyder att det som inte är viktigt för dig är viktigt för andra.

 

BRA BILDTIPS FÖR DIN ANNONS

 

Bästa sättet för att få din annons att sticka ut är att presentera annonsen i bild - och helst flera stycken. Endast en bild säger generellt ganska lite om en din bostad. Ihop med en bra beskrivning av varje rum är det en klar fördel att fotografera alla rum och utrymmen.

Här kommer några bra tips när du fotar och väljer bilder:

 

1. En tumregel är att ladda upp många bilder

Inkludera även området, huset, trapphuset osv. Det hjälper att skapa en helhetskänsla av din bostad.

2. Ta helst fler bilder på köket och gärna från olika vinklar

Både stora och små kök behöver fler vinklar för att man ska förstå hur köket förhåller sig till resten av lägenheten och vilken utrustning som finns i din bostad.

3. Första bilden ska vara det bästa med din bostad då detta blir det första de ser i annonsen

Om din bostad har en fin ballkong eller om du har ett snyggt vardagsrum eller kök, kan det vara bra att använda det som första bilden. 

4. Ordna resten av bilderna efter hur en besökare i din bostad skulle gå husesyn

Börja med en bild utifrån med ytterdörren öppen in mot hallen, andra bilden visar hallen och tredje bilden det rum som kommer efter. Fortsätt sen genom hela bostaden. Har du balkong, altan eller en fin utsikt – glöm inte att ta med det. En stor fördel för att dem intresserade lätt ska kunna följa beskrivning och bild är att även lägga till en planskiss. Denna rekommenderar vi att lägga sist i bildserien.

5. Förbättra bilderna med en enkel inställning

Många "mäklarbilder" ser ofta mycket ljusa och fina ut. Självklart använder fotograferna bra kameror och bra ljussättning, inte sällan tar man med blixtar och reflektorer.

Men om du bara har en mobilkamera så finns det ett enkelt sätt du att få bättre bilder till din annons. Oavsett om det är på mobilen eller på datorn brukar det finnas möjligheter till redigering av  bilderna, däribland ”Vitbalans” som du kan höja. Bilderna blir då ”kallare” och exempelvis toaletten eller kaklet blir då fräschare.