Gå direkt till innehållet - skippa över menyn
Vi använder cookies på den här sidan. Om du stannar kvar på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. Läs mer härx

Hur fungerar Bytesverket

Bytesverket är en tjänst som är till för att underlätta ett lägenhetsbyte. I tre enkla steg lägger du in en annons där du beskriver lägenheten du söker och lägenheten du har och sedan gör systemet resten genom att matcha din bostad mot alla andra annonsörers bostäder. Matchningarna presenteras sedan i en överskådlig byteslista med bostäder som matchar det just du söker.

När du lagt in din annons och byten börjar matchas mot din annons kommer du hitta alla bytesförslag under fliken "Bytesförslag" som finns i översta listen på startsida. Var noga med att regelbundet besöka listan för att på så sätt kunna tacka "Ja" eller "Nej" till intressanta byten. Det är viktigt att ta ställning till varje matchad annons eftersom detta annars ligger kvar och stoppar eventuella byten.
Alla matchningar du tackar "Nej" till hamnar i listan "ej intresserade byten" och stör alltså inte dina nytillkomna byten. Om du trots allt skulle ångra dig och bli intresserad av en matchning du tackat "Nej" till kan du alltid gå tillbaka till den listan och sen markera den som "Ja" igen vilket indikerar att du nu är intresserad av detta byte.

Du kan enkelt byta 1 bostad mot 1 men även 1 bostad mot 2 och tvärtom. Lika enkelt är det att genomföra ett så kallat triangelbyte vilket innebär ett bostadsbyte där tre personer byter med varandra, så att A tar B:s bostad, B tar C:s bostad och C tar A:s bostad.

Efter att era matchningar börjar trilla in i byteslistan är det viktigt att markera vilket intresse man har av matchningarna. När båda i ett direktbyte eller alla tre i ett triangelbyte svarat ”Intresserade” får ni kontaktuppgifterna till varandra för att sätta igång med ert lägenhetsbyte.